Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για την κατάληψη στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη η επίθεση των ΜΑΤ


Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η συνεχιζόμενη κατάληψη, από κατοίκους της Ευκαρπίας, του οικοπέδου που έχει χωροθετηθεί για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).


Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ευκαρπίας - Ευόσμου, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας. Στο μεταξύ, το πρωί, μετέβη στο χώρο του ΣΜΑ εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος εξήγησε στους καταληψίες ότι οι ενέργειές τους είναι παράνομες.

Απρόκλητη η επίθεση των ΜΑΤ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται για να αποτρέψουν την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ζητά να παγώσει άμεσα το έργο, ενάντια στο οποίο, όπως αναφέρει, έχει τοποθετηθεί όλη η τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μέλα. 

«Οι ηρωικοί κάτοικοι, μαζί με τους εκατοντάδες μαθητές σχολείων που βρέθηκαν στο σημείο, κατάφεραν να αποκρούσουν τη βίαιη επίθεση και να καταλάβουν και πάλι το χώρο, μπλοκάροντας τις εργασίες», σημειώνει. «Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε τη στάση των υπερασπιστών του έργου -ιδιαίτερα των αιρετών- που ρίχνουν καθημερινά λάδι στη φωτιά, τάσσονται ενάντια στο λαό της Θεσσαλονίκης και έχουν την ηθική αυτουργία της σημερινής βίαιης επίθεσης εναντίον των κατοίκων»

«Πρόκειται για ακραία αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε κατοίκους και μαθητές της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο που έχει απορρίψει σύσσωμη η κοινωνία και που προκύπτει χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό, επιβαρύνοντας μια ήδη υποβαθμισμένη περιβαντολλογικά περιοχή», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, ο οποίος, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος και τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, βρέθηκε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων,.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το έργο δεν μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα να προχωρήσει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων σε σύγχρονα πρότυπα. Πολλοί δηλαδή Σταθμοί Μεταφόρτωσης που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος», πρόσθεσε.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου