Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Δευτέρας


Χαμόγελα σκόρπισε στην Ελλάδα η πέμπτη μέρα των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς κατέκτησε 4 μετάλλια! Πολύ καλές και οι υπόλοιπες παρουσίες με αξιόλογες εμφανίσεις από όλους τους αθλητές μας.


Τον χορό των μεταλλίων άνοιξε η ομάδα των μπότσια η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αυριανό τελικό, όπου θα μάθουμε και το χρώμα το μεταλλίου. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή έκαναν… περίπατο στον ημιτελικό του αγωνίσματος, επικρατώντας του Βελγίου 7-0 και πλέον περιμένουν στον μεγάλο τελικό την Πορτογαλία, η οποία στον άλλο ημιτελικό επιβλήθηκε της Κορέας με 4-3.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερματίζοντας στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 με χρόνο δύο λεπτά και 21.4 δευτερόλεπτα.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.10 και ανέβηκε και αυτός στο βάθρο.

Η Αλεξάνδρα Δημόγλου κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ της κατηγορίας Τ13 κάνοντας χρόνο 56.91, επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό ρεκόρ.

Η Σεμιχά Ριζάογλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο (κατηγορία S3) των γυναικών. Η 25χρονη κολυμβήτρια του Ηροδικου πραγματοποίησε χρόνο δύο λεπτά και 19.92 δευτερόλεπτα.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο Γκέμισλαβ Μωυσιάδης στην κατηγορία των -75 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο κολύμβησης στην κατηγορία SB3 .

Ο Κωνσταντίνος Καραούζας με 55.81 ήταν 5ος στη σειρά του και ένατος στη γενική κατάταξη των προκριματικών και αποκλείστηκε.

Ο Νίκος Τσότρας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο κατηγορίας S72.O Θεσσαλονικιός κολυμβητής ήταν 7ος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 1:10.99, επίδοση που δεν του επέτρεψε να πάρει το «εισιτήριο» για τον αποψινό τελικό.

Εκτός τελικού έμεινε η Μαρία Καλπακίδου, η οποία είχε τον 11ο χρόνο των προκριματικών με 2:54.88.

Πηγή: onspors.gr


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου