Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σόιμπλε και Βεστερβέλε βλέπει ο Στουρνάρας στο Βερολίνο

Στις 12:00 συναντάται με τον Σόιμπλε, νωρίτερα το ραντεβού με τον ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε


«Δίαυλο επικοινωνίας» θα επιχειρήσει να δημιουργήσει σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Γερμανό ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση του και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Γερμανό ομόλογό του τόσο για το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

Από την πλευρά του πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο, ερωτηθείς για τη βοήθεια που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογράμμισε τον «χαμένο χρόνο» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, λόγω των βουλευτικών εκλογών και παρέπεμψε για μία ακόμη φορά στην έκθεση που θα υποβάλει η τρόικα για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την Ελλάδα λέγοντας ότι «πριν από τη λήψη αυτής της έκθεσης, δεν μπορούμε να λάβουμε μιαν απόφαση, θα ήταν επικίνδυνο για την Ελλάδα και για την γενική κατάσταση».


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου