Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε


Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Νωρίτερα, ο Ελληνας υπουργός είχε για περίπου τρία τέταρτα τετ α τετ και με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε.

Ο κ. Βεστερβελε σε δηλώσεις του στην Frankfurter Rundschau τόνισε: «Η συζήτηση με πολύ δυσάρεστες τοποθετήσεις δεν μένει στη Γερμανία, αλλά περνάει τα σύνορά μας», αναφερόμενος στις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών, κυρίως των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σχετικά με την Ελλάδα.

«Το ευρώ δεν βρίσκεται σε κρίση, αλλά είναι και θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε μια κρίση χρέους η οποία εξελίχθηκε σε κρίση εμπιστοσύνης. Η πολιτική μας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της αλληλεγγύης και του προσανατολισμού στην ανάπτυξη, δίνει τις σωστές απαντήσεις. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί προκειμένου να μην βλάπτουμε, με δηλώσεις που υποκινούνται από κομματική τακτική, το κύρος μας στην Ευρώπη και στον κόσμο», προσθέτει ο κ. Βεστερβέλε.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου