Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Νέο σχολικό κτίριο δίπλα στο διατηρητέο της Κριεζώτου

Ένα νέο κτίριο υψηλής αισθητικής το οποίο θα συνυπάρχει αρμονικά με το ιστορικό διατηρητέο σχολικό συγκρότημα της οδού Κριεζώτου και παράλληλα θα δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες του μαθητικού δυναμικού πρόκειται να ανεγερθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο φάκελος της μελέτης για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο κτιριακό συγκρότημα του 5ου γυμνασίου κατατέθηκε για έγκριση χρηματοδότησης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των εργασιών ανέγερσης της νέας πτέρυγας, της συντήρησης του διατηρητέου, καθώς και της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου ανέρχεται σε 5.125.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ και η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του 2013.

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα κατεδαφιστούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν προ ετών στο προαύλιο του διατηρητέου και θα κατασκευαστούν οχτώ νέες αίθουσες διδασκαλίας, ένας σύγχρονος χώρος εργαστηρίων φυσικής – χημείο, δύο χώροι εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μια βιβλιοθήκη, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώροι υγιεινής σύγχρονων προδιαγραφών.

Το διατηρητέο κτίριο της οδού Κριεζώτου (πρώην παρθεναγωγείο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής) κτίστηκε με άδεια του 1938 και το 1987 χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού. Από το 1966, το κτίριο αυτό στέγασε το θρυλικό 5ο γυμνάσιο αρρένων από το οποίο αποφοίτησαν προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- όπως ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου