Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ισπανία: «Ανθρωποθάλασσα» στη Μαδρίτη κατά των γελοίων μέτρων λιτότητας


Τεράστια ήταν η χθεσινή ανταπόκριση από τους πολίτες, στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών για μαζική κινητοποίηση τόσο στη Μαδρίτη όσο και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των γελοίων (αντίστοιχων των ελληνικών) μέτρων λιτότητας που εξήγγειλε πρόσφατα η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Η διαδήλωση στη Μαδρίτη ήταν… κολοσσιαία και εκτιμάται ότι συμμετείχαν σε αυτή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανταποκριτές των ξένων πρακτορείων έκαναν λόγο για «λαοθάλασσα» και για «πάτρα πολύ μεγάλη συμμετοχή». Η διαδήλωση έγινε με το σύνθημα: «Η κυβέρνηση επιθυμεί στη χώρα να υπάρξουν ερείπια πρέπει λοιπόν να την εμποδίσουμε».
Η διαδήλωση εξελίχτηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά, μετά το πέρας της όμως σημειώθηκαν επεισόδια, και η αστυνομία φέρεται να επιτέθηκε σε διαδηλωτές και να άνοιξε πυρ με… σφαίρες από καουτσούκ, όπως τουλάχιστον ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Επίσης, ξυλοκόπησαν με γκλομπ μικρές ομάδες διαδηλωτών που επιχειρούσαν να κινηθούν προς το κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται, ότι το ίδιο συνδικαλιστικό κάλεσμα για λαϊκές κινητοποιήσεις, εναντίον των κυβερνητικών μέτρων οικονομικής λιτότητας, ισχύει σήμερα για ογδόντα (80) πόλεις, σε όλη την Ισπανία.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης Ραχόι ακολουθούν τις πεπατημένες συνταγές της Τρόικας, που τόσο «καλά» αποτελέσματα έφεραν στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, «γενναία» αύξηση του ΦΠΑ αλλά και μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε όλη τη δημόσια διοίκηση.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου