Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Με την Ελλάδα σε πρώτο πλάνο η 77η ΔΕΘ

Την Ελλάδα σε πρώτο πλάνο έχει η φετινή 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) η οποία θα εστιάσει τη θεματολογία της σε βασικά ζητήματα για την καθημερινότητα των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, αφορούν φθηνές λύσεις θέρμανσης-ψύξης και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, την υγραεριοκίνηση, αλλά και τη γεωργία σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν σε αυτή αναζητώντας οικονομική διέξοδο.
Αναλυτικότερα, στο επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ την οποία διοργανώνει η HELEXPO στις 8-16 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται τα θεματικά αφιερώματα ENERGYLAND για την ενέργεια και DOMISIS για τις κατασκευές και τα δομικά υλικά. Οι εκθέτες στα συγκεκριμένα αφιερώματα που τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκτιμάται ότι θα υπερβούν τους 100.
Πρακτικές και χειροπιαστές λύσεις σε όσους επιζητούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του ΙΧ αυτοκινήτου τους θα προτείνουν στους επισκέπτες οι συμμετέχοντες στο αφιέρωμα AUTOLAND που περιλαμβάνει τα ειδικά σαλόνια CAR & GAS και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Όσον αφορά τη γεωργία, στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος FARMA FAIR θα παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για αυτήν, για την κτηνοτροφία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα, οι νεαροί επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τις γεωργικές και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητές.
Στο αφιέρωμα FARMA FAIR, επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών για την κτηνοτροφία, τη φυτική καλλιέργεια, τη μελισσοκομία, τη γαλακτοκομία, την ελαιοκομία, την καλλιέργεια σαλιγκαριών, καθώς και άλλων σύγχρονων καλλιεργειών και μεθόδων. Ακόμη, θα εκτίθενται αντιπροσωπευτικά ζώα σε φυσικό περιβάλλον από την ελληνική κτηνοτροφία, ενώ παρούσες θα είναι και εταιρείες του κλάδου με προϊόντα και υπηρεσίες για τα σύγχρονα αγροκτήματα.
Εκτός όμως από τα καθιερωμένα θεματικά αφιερώματα, η 77η ΔΕΘ εμπλουτίζεται φέτος και με νέα όπως το SPORTSWORLD με αντικείμενο τις δράσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αθλητισμού, το οποίο πλαισιώνεται από τουρνουά μίνι ποδοσφαίρου και μίνι καλαθοσφαίρισης.
Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος και το e-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην ελληνική αγορά για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το e-Gaming αποτελεί μια μοναδική διαδραστική έκθεση στην Ελλάδα όπου λαμβάνουν χώρα διαγωνισμοί στα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια της χρονιάς, ενώ την όλη εξέλιξη παρακολουθούν και χιλιάδες άτομα διαδικτυακά.
Στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ, επίσης, υλοποιούνται και τα αφιερώματα MODA CASA, GLOBAL EXCHANGE, INNOVATION & INVENTIONS, ΕΛΛΑΔΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, STATELAND και MUSIC EVENTS LIVE, με συναυλίες δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου