Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Α. Τσίπρας: Παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους πρεσβευτές των χωρών του G-20


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, όπως διατυπώνονται και στο πρόγραμμα του κόμματος, παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους πρεσβευτές των 20 περισσότερο βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών στον πλανήτη (G 20), σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.
Με βάση την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και θέλοντας να διαβεβαιώσει τους ξένους διπλωμάτες για τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την ευρωζώνη. Αντίθετα, είναι πρόγραμμα που αποτελεί τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και την ευρωζώνη.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου γέννησαν διεθνώς μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, και διαβεβαίωσε τους ακροατές του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά του 21ου αιώνα, που επιδιώκει έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.
Θέλοντας να προϊδεάσει τους ξένους διπλωμάτες για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας, αλλά μια τέτοια λύση πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει τη συνεχιζόμενη καταστροφή, να σταματήσει την κάθοδο του ελληνικού ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την περαιτέρω συμπίεση των αμοιβών εργασίας και των ζωτικών, για την υγεία του πληθυσμού και την ασφάλεια του κράτους, δαπανών».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις στο: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου