Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Α. Παπαρήγα: Η κρίση δεν θα λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

«Το ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο λαϊκό κίνημα, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα οξύνει τα προβλήματα. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ θα αδυνατίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ θα είναι και βούτυρο στο ψωμί εκείνων που σχεδιάζουν την εσωτερική υποτίμηση», υπογράμμισε η σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το φαινόμενο των επόμενων χρόνων θα είναι η πολιτική αστάθεια και σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να κάνει ένα άλμα ώστε να περισώσει ότι μπορεί, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή.
Αναφερόμενη στην συζήτηση που έχει ανοίξει για «περισσότερη Ευρώπη» είπε ότι αυτό σημαίνει εκχωρήσεις δικαιωμάτων, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική πολιτική, η εξωτερική πολιτική και ζητήματα ασφάλειας στην Κομισιόν η οποία θα μεταβληθεί σε «υπέρ όργανο», ενώ ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξάγονται «φιλολογικές συζητήσεις». «Στο ρετιρέ της πολυκατοικίας θα είναι μερικά κράτη, και στο τρίτο και τέταρτο υπόγειο κάποια άλλα, μιλάμε για έναν επίσημο διαχωρισμό στην ευρωζώνη που θα υπερβαίνει και την σημερινή ανισομετρία μεταξύ των κρατών – μελών της», σημείωσε.
Ερωτηθείσα για τις αλληλοαιτιάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση, η κ. Παπαρήγα εξήγησε ότι η καπιταλιστική κρίση και η χρεοκοπία έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και δεν οφείλονται σε κόμματα, και πρόσθεσε ότι η ΝΔ κινδυνολογεί με την χρεοκοπία για να τρομοκρατήσει τον λαό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκληματεί» όταν λέει πως αυτό είναι «μπλόφα» επειδή το λέει η ΝΔ.
Τέλος, σε ερώτηση για τις αιτιάσεις της ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα προβλήματα στην Υγεία, είπε ότι «δεν στέκει το επιχείρημα της ΝΔ», ενώ αναφερόμενη γενικά στην κατάσταση στην χώρα, είπε ότι «αν περιμένουμε να ζήσει ο ελληνικός λαός από τα δάνεια, καήκαμε».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις στο: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου