Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Α. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή

Το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. Η ίδια σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρέμβει στα άμεσα καθημερινά ζητήματα, όπως η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και η προστασία των ανέργων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.
Η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στα της ΕΕ, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί για να φοβηθεί ο λαός, αλλά τον προειδοποιεί για είναι έτοιμος. Παράλληλα έθεσε το θέμα της εμβάθυνσης της ενοποίησης της ευρωζώνης που τίθεται με επικεφαλής τη Γερμανία και έκανε λόγο για «επιχείρηση ευθυγράμμισης» οικονομιών με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα «είναι μια διαιρεμένη ΕΕ με πολλές ταχύτητες». «Αν δεν τα βρουν, καθώς η Γαλλία προτείνει μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, μπορεί και να υπάρξει έξωση πιο αδύναμων χωρών και αναδίπλωση της ΕΕ σε ισχυρότερο πυρήνα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και στον βαθμό που οξύνεται οανταγωνισμός και με αναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες, ο κίνδυνος εμπλοκής ακόμα και με όπλα είναι υπαρκτός.
Ερωτηθείσα σχετικά, σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι και υπογράμμισε ότι το κύριο είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, με λαϊκή εξουσία με την οποία συνδέεται και η μετάβαση από την αποδέσμευση από την ΕΕ. «Ή αποδέσμευση και χαράζεις τον δικό σου δρόμο ή διαφορετικά αυτό που ζούμε θα είναι η μόνιμη κατάσταση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, αναφέροντας ότι «στη λαϊκή εξουσία παράγεις και αναπτύσσεις ό,τι μπορεί να παραχθεί και ό,τι μπορεί να αναπτυχθεί εδώ» και προσθέτοντας ότι «σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές προϊόντων που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα».
Η γ. γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι το θέμα δεν είναι το Μνημόνιο, αλλά η καπιταλιστική κρίση, πρόσθεσε ότι το Μνημόνιο αφορά την πτώση της αξίας της εργατικής δύναμης, ώστε αυτή να είναι ήδη φθηνότερη στη φάση της ανάκαμψης.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου