Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τόσοι λόγοι για να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ


Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

«Τι βλέπεις, τι θα γίνει, θα επιβιώσουμε μετά τις εκλογές;» ρωτάνε. «Στο χέρι μας είναι», απαντώ. Και το εννοώ. Γνωρίζω ότι ο κόσμος που επί δεκαετίες ήταν κρατικοδίαιτος (και δεν εννοώ μόνο τους υψηλόβαθμους, εξ απονομής, δημόσιους υπαλλήλους) ανατριχιάζει στη σκέψη ότι ο βολικός και μη επιπόλαιος κατά Βενιζέλο δικομματισμός, έχει τελειώσει.



Και μαζί έχουν τελειώσει οι κρατικές προμήθειες στα δικά μας παιδιά (τα είδαμε σε βίντεο να τα λένε νεοδημοκρατικά στελέχη σε σύναξη απελπισίας στο Κιλκίς), έχει τελειώσει η κλοπή του δημόσιου πλούτου από τις 300 οικογένειες που χωρίς να επενδύουν ούτε ένα ευρώ, έστηναν κολοσσούς, έχει τελειώσει η κατασκευή δρόμων με τα δικά μας λεφτά (διόδια) που στη συνέχεια αποτελούν περιουσία του εργολάβου, έχει τελειώσει η λαθρεμπορία καυσίμων και η δωρεάν και άνευ όρων χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων από τους εθνικούς νταβατζήδες.


Χλευάζουν τώρα το ΣΥΡΙΖΑ διότι τάχα μου έχει συμμαζέψει στους κόλπους του όλους τους άθλιους πράσινους συνδικαλιστές, αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Και διαρρέουν ότι μυστικοσύμβουλοι του Τσίπρα είναι ο Κοτσακάς και ο Λαλιώτης.

Άραγε πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος (που ναρκοθέτησε την παράταση ισχύος των συλλογικών συμβάσεων) κι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και δεν το μάθαμε; Οι άλλοι συνεργάτες του Άκη, πιο στενοί απ’ ό,τι ο Κοτσακάς, δεν ήταν μέχρι πρότινος υπουργοί του ΠαΣοΚ και του Παπαδήμου; Οι μεγαλοσυνδικαλιστές που θεμελίωσαν το πράσινο βιλαέτι, Πολυζωγόπουλος, Κανελλόπουλος, Πρωτόπαππας;

Και μιας και δείχνουν με το δάχτυλο τον Κοτσακά και το Λαλιώτη, μπορούν να μας πουν τι κατηγορία τους προσάπτουν; Όχι τι λένε οι άθλιοι κλόουν του πράσινου τσίρκου, αλλά ανοιχτά κι ωραία: φίλοι (;) του Άκη, δηλαδή κλέφτες, απατεώνες; Γιατί δεν απαντούν στον Κοτσακά που έχει αποσυρθεί στη Χίο από το 2001, γιατί δεν απαντούν στο Λαλιώτη που τους έκραξε;

Διότι, απλούστατα, ο σοφός των σοφών, ο πρώτος διαπραγματευτής, ο οικονομολόγος συνταγματολόγος που κατάφερε, με δεξί του χέρι τον καπετάνιο του ελληνικού Τιτανικού και ύπαρχο τον υπάλληλο των διεθνών «οίκων», να διαλύσει τη χώρα στα εξ ων συνετέθη, βλέπει την εξωχώρια εταιρία που παρέλαβε να προσγειώνεται στο limit down του χρηματιστηρίου των σοσιαλφιλελεύθερων  υπηρετών των ανώνυμων «αγορών».

Και αγωνιά. Διότι καταργείται ο νόμος του για την προστασία των κλεφτών υπουργών, επανέρχεται η ιστορία της Siemens, θα διερευνηθεί σε βάθος  η διάθεση δημόσιου χρήματος στην Proton Bank, ο ξαφνικός πλουτισμός των πλείστων όσων στελεχών του ΠαΣοΚ (όλοι προίκα πήραν;), οι διασυνδέσεις ακόμη και συγγενικών τους προσώπων, με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες που παίξανε στη χρεοκοπία της Ελλάδας, διότι… διότι…

Και είναι τουλάχιστο σχιζοφρενικό, όλοι αυτοί που πλούτισαν, ανήλθαν πολιτικά και κοινωνικά (το μαράζι τους) χάρη στο ΠαΣοΚ του Αντρέα, να κατηγορούν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι το νέο ΠαΣοΚ!

Δηλαδή; Τι ήταν γι’ αυτούς το ΠαΣοΚ του Αντρέα; Εσμός αλητών και τυχοδιωκτών; Άσυλο για κάθε λογής απατεώνες, τύπου Κοσκωτά, Σαλλιαρέλη κ.λπ.; Καταφύγιο για αποτυχημένους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς (Μπούτος, Μάνος, Αδριανόπουλος) και λιγούρηδες της αριστεράς (Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Μπίστης κ.ά.);

Όσοι εγκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ για μεταγραφές (που δεν έγιναν ούτε θα γίνουν) τι έχουν να πουν για τα κατά καιρούς ανεμομαζέματά τους ώστε να κατακτούν κάθε φορά την πολυπόθητη αυτοδυναμία;
Η αθλιότητα δεν έχει πάτο. Κυρίως όταν προέρχεται από ανθρώπους που αναγόρευσαν σε προνομιακό τους συνομιλητή τον ακροδεξιό Καρατζαφέρη. Και τους πρώην τσεκουροφόρους του.

Δε φτάνουν αυτά για να μην τους ψηφίσει κανείς; Βεβαίως!
Φτάνουν για να ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ;
Όχι βέβαια!

Οι πασόκοι ηγέτες επί δεκαετίες εκλιπαρούσαν, εκβίαζαν, απειλούσαν, κινδυνολογούσαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την καραμέλα «ψηφίστε ΠαΣοΚ για να μην έρθει η δεξιά» και «ψήφος στην ανανεωτική αριστερά είναι χαμένη» (με την άλλη αριστερά βολεύονταν και βολεύονται). Τώρα πρέπει να εξηγήσουν στους οπαδούς τους γιατί πρέπει να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην έρθει η «επάρατος δεξιά». ‘Η, ανάποδα: δεν είναι τώρα χαμένη η ψήφος στο μικρό ΠαΣοΚ;
Για να σοβαρευτούμε. Αρκεί ένα και μόνο στοιχείο από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να τον στηρίξουμε όλοι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και εν γένει αγρίως ανασκολοπισμένοι από τη βενιζελική νεοδεξιά:

Για το ΣΥΡΙΖΑ, προηγούνται της αποπληρωμής των χρεών, η υγεία του ελληνικού λαού, η εκπαίδευσή του, η ασφάλειά του, η στοιχειώδης κάλυψη των συνθηκών επιβίωσής του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται. Προειδοποιεί για μεγάλες δυσκολίες. Εξηγεί με οικονομολόγους αποδεκτούς σε όλον τον κόσμο το πώς μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Και τον αντιπαλεύουν ο έμπορος Παπαθανασίου, ένας Μηταράκης γηπεδικού επιπέδου και τσιριχτός τύπου Αδωνη, ο συνταγματολόγος – διαπραγματευτής – οικονομολόγος (άνευ πτυχίου) – στρατάρχης κ.λπ. με μπαρούφες που μόνο γέλιο μπορούν να φέρουν και ο ολετήρας της Υγείας Λοβέρδος. Αποτέλεσμα: ένα κομμάτι του πάλαι ποτέ ΠαΣοΚ ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο ΔΗΜΑΡ και ένα ακόμη (και όλοι γνωρίζουμε ποιο) στηρίζει μετά μανίας τη Νέα Δημοκρατία.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πως θα φέρει κλυδωνισμούς. Όμως ας το δούμε λίγο πρακτικά: ένας συνταξιούχος από άλλοτε ισχυρό ταμείο έχει χάσει έως τώρα το 45% της αγοραστικής του δύναμης. Αν βγει η ΝΔ και κυβερνήσει μαζί με το ΠαΣοΚ, το Σεπτέμβρη θα του κόψουν πλήρως τη σύνταξη για να βρεθούν τα 12 περίπου δις που λείπουν και διότι ψήφισαν εν κρυπτώ νόμο που λέει ότι όταν ένα ταμείο δεν έχει αποθεματικά, δεν ισχύει η συνταγματική κάλυψη των αναγκών του από το κράτος, αλλά απλούστατα δεν πληρώνει συντάξεις. Και το πρασινογάλαζο κράτος που εισέπραττε τα χρήματα των ασφαλισμένων και λειτουργούσε ως μεσεγγυούχος τοποθετώντας τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, με μειωμένο μάλιστα επιτόκιο, ξαφνικά άλλαξε νύχτα το νόμο, έκανε τα αποθεματικά ομόλογα, κούρεψε τα ομόλογα και τώρα έμειναν λίγες τρίχες που φτάνουν δε φτάνουν για δυο μήνες στα περισσότερα ταμεία.

Ε, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπα, προτάσσει την αρχή που και ο ΟΗΕ επιτάσσει ως πρώτιστο καθήκον των κρατών μελών του: τα έσοδα κάθε χώρας διατίθενται πρώτα για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της και κατόπιν για όλα τ’ άλλα (τοκοχρεολύσια, υποχρεώσεις σε CDS ή υποβρύχια που γέρνουν, αεροσκάφη χωρίς ραντάρ ή πυραύλους και περίθαλψη συν σίτιση των μεταναστών που περνούσαν αλλά έμειναν εδώ λόγω της υπογραφής της «Δουβλίνο ΙΙ» από τους πράσινους δούλους).

Και κάτι τελευταίο: γιατί να μην ψηφίσω ΚΚΕ; Διότι θέλω να συνεχίσω να σκέφτομαι με τα δικά μου εργαλεία σκέψης και όχι του Μαΐλη και κρίνω τουλάχιστο απελπιστικό να βλέπεις την κ. Παπαρήγα να καλεί το λαό (ποιο λαό, το 4, το 5 ή το 6%;) να μην εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς για τη χώρα υπάρχει και ένα υπόλοιπο ποσοστό του λαού κομματάκι μεγαλύτερο!

Περισσότερα άρθρα για πολιτικά: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου