Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χανιά: Ρατσιστική επίθεση σε βάρος οικονομικού μετανάστη

Προβληματισμό προκαλεί στις διωκτικές αρχές της Κρήτης το νέο κρούσμα –το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες– ρατσιστικής επίθεσης σε οικονομικό μετανάστη στα Χανιά.
Όπως έγινε γνωστό, θύμα της επίθεσης ήταν ένας άστεγος 25χρονος από την Αίγυπτο, ο οποίος την Κυριακή τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση από άγνωστα δυο άτομα στην περιοχή του Ξενία στην πλατεία Τάλω, οι οποίοι τον χτύπησαν με ξύλα και με λοστούς. Ο νεαρός Αιγύπτιος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν ένα νεφρό γιατί κινδύνευε η ζωή του. Ο 25χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.
Η επίθεση σε βάρος του Αιγυπτίου είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλθηκε στις αρχές, το βράδυ του Σαββάτου, τέσσερις άγνωστοι δράστες στην παραλία της Νέας Χώρας είχαν τραυματίσει δύο άστεγους Αλγερινούς που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.
Η αστυνομία ερευνά τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ενώ από μέλη που ανήκουν στο κοινωνικό στέκι μεταναστών, η επίθεση χαρακτηρίζεται ως ρατσιστική.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου