Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ανησυχία για την Ισπανία «βυθίζει» ευρώ και χρηματιστήρια

Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί σε νέο χαμηλό 23 μηνών και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα προβλήματα των τραπεζών της Ισπανίας θα ωθήσουν το κόστος δανεισμού της χώρας σε μη διατηρήσιμα επίπεδα ενώ η Κίνα έστειλε μήνυμα ότι δεν σχεδιάζει ένα νέο μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της.
Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% στα 1,2455 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,9%, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,53% και των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων κατά 10 μ.β. στο 5,86%.
Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει σήμερα 5ετή και 10ετή ομόλογα συνολικού ύψους 6,3 δις. ευρώ, με το κόστος δανεισμού να αναμένεται ότι θα είναι αυξημένο. Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης και οι ανησυχίες ότι μπορεί να πλήξει την εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ώθησαν πολλούς επενδυτές να μείνουν μακριά από τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων αυτή την εβδομάδα. «Είναι σαν όλα να αρχίζουν και να τελειώνουν με την Ισπανία. Όλοι μιλάνε για την Ισπανία, θέτοντας την Ελλάδα σε χαμηλότερη προτεραιότητα», δήλωσε αναλυτής στη Σιγκαπούρη.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου