Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έδωσαν τα χέρα Τσίπρας – Κατσέλη!

Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».
Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε στη δήλωσή του «το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό.
Η συζήτηση με την κ. Κατσέλη επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη θηλιά του Μνημονίου από τον λαό, τόνισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά παραμονή στην ευρωζώνη με τον λαό να ζει με αξιοπρέπεια ή λεηλατημένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς δικαιώματα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης πως υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη το Μνημόνιο να αντικατασταθεί με ένα εθνικό σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις στο: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου