Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΕΙ-Θ: Ο Λ. Παπαδόπουλος πρόεδρος του πρώτου 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, συνταξιοδοτημένος αναπληρωτής καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, εκλέχθηκε πρόεδρος του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στις εκλογές που έγιναν χθες για την ανάδειξη των έξι εξωτερικών μελών, σύμφωνα με το νόμο 4009/2011.
Συνολικά κατατέθηκαν 15 υποψηφιότητες, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα έξι εξωτερικά μέλη. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη είναι οι: Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Μόσχος, Ελευθερία Παπάζογλου – Χαλικιά, Ιωάννης Ταχματζίδης και Ιωάννης Τσουκνιδάς, οι οποίοι, μαζί με τα οχτώ εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου, που είχαν αναδειχθεί στις εκλογές της 2ας Μαϊου στο ΤΕΙ, και τον έναν εκπρόσωπο των σπουδαστών, απαρτίζουν πλέον το νέο 15μελές Συμβούλιο Διοίκησης.
Το νέο Συμβούλιο Διοίκησης αναμένεται να συνεδριάσει αύριο για να προκηρύξει τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και των αντιπροέδρων του Ιδρύματος. Στους ρόλους του Συμβουλίου είναι, μεταξύ άλλων, η ακαδημαϊκή αναδιοργάνωση του ΤΕΙ (σχολές και τμήματα, προγράμματα σπουδών κ.α.) και του καταστατικού λειτουργίας του.
Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, διετέλεσε διευθυντής του Εργαστηρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και πρόεδρος της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (1996-2000). Ο Κ. Ανδριόπουλος, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Θεσσαλονίκης, ο Κ.Μόσχος διετέλεσε διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» (14/4/09-20/4/10), διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών (5/10/2004-12/5/2007) και αναπληρωτής διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης (18/6/2007- 13/4/2009) και είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Η Ε. Παπάζογλου – Χαλικιά είναι δικηγόρος Παρ’Εφέταις στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο Ι. Ταχματζίδης ειδικευμένος στην Καρδιολογία στην Α’ πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική και διδάκτορας ΑΠΘ και διετέλεσε αξιωματικός Υγειονομικού ΕΛΑΣ – Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος ΚΙ/ΔΑΘ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Λαγκαδά. Ο Ι.Τσουκνιδάς αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ-Θ και διετέλεσε δήμαρχος Κουφαλίων (1999-2006) και πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων (1992-1993).

Περισσότερα θέματα από τη Θεσσαλονίκη στο: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου