Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κανόνες σωστής αστικής συμπεριφοράς



«Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη» λένε στους πολίτες τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Θεσσαλονίκη 2012» του δήμου Θεσσαλονίκης, που μετά τη δράση του «ευπρεπισμού» και καλλωπισμού συνολικά 36 στάσεων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, αναλαμβάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα μια νέα δράση: την ανάρτηση σε περισσότερες από 10.000 πολυκατοικίες της πόλης ενός κώδικα αστικής συμπεριφοράς, ο οποίος περιλαμβάνει (μάλλον... αυτονόητους) κανόνες για να γίνει η ζωή μας καλύτερη στη Θεσσαλονίκη.


Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για το «Θεσσαλονίκη 2012» Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι εθελοντές παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις τους, με πιο θεαματική αυτή του ευπρεπισμού των στάσεων του ΟΑΣΘ στην πόλη, οι οποίες παρουσιάζουν σημεία εγκατάλειψης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, συνολικά 36 στάσεις άλλαξαν όψη όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές. Ξεχαρβαλωμένα τζάμια, σκουριασμένα σίδερα, αφίσες και ενοικιαστήρια απομακρύνθηκαν επιμελώς και με επιμονή από τους εθελοντές του 2012, οι οποίοι στη συνέχεια προχώρησαν στο βάψιμο των στάσεων με χαρούμενα και ζωντανά χρώματα.

Η ομάδα των εθελοντών απαρτίζεται από 400 άτομα εκ των οποίων τα 150 είναι τα πιο ενεργά. «Ο εθελοντισμός κρατά δεμένο τον κοινωνικό ιστό της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που επανέλαβε την έκκληση που συχνά απευθύνει στους πολίτες να αγαπήσουν την πόλη τους, να υιοθετήσουν τη γειτονιά τους. «Οι εθελοντές προσέφεραν χρόνο, μεράκι και πολλές φορές ακόμη και χρήματα για να μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.
Η καθαριότητα
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος επισήμανε ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου και λόγω της επισκευής – κατόπιν διαγωνισμού – οχημάτων της καθαριότητας, ο δήμος θα διαθέτει συνολικά 50 «αξιόμαχα» απορριμματοφόρα που θα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης (από 15 που διαθέτει σήμερα). Τόνισε άλλωστε ότι θα μπορούσε σε κάθε δημοτική κοινότητα να αναπτυχθεί ένα διαφορετικό σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων.
Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου