Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές στα προάστια της Δαμασκού


Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί σήμερα επιδρομές στα προάστια της Δαμασκού, όπου ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του με στόχο να ανακαταλάβει την περιφέρεια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών επί του πεδίου, τουλάχιστον 123 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε όλη τη χώρα, από τους οποίους περίπου 30 στη Δαμασκό και την περιφέρειά της. Τα προάστια της Δαμασκού βρίσκονται πλέον στην καρδιά των μαχών, καθώς το καθεστώς έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να ανακαταλάβει μια περιοχή σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων γύρω από την πρωτεύουσα, την οποία θέλει να κρατήσει πάση θυσία για να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ένα τερματισμό της σύγκρουσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Η αεροπορία βομβαρδίζει την αλ-Μλέχα και την Ζαμπντίν» στις νοτιοανατολικές περιοχές της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, ενώ η Νταράγια, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, σφυροκοπείται από το πυροβολικό του στρατού, το οποίο αντιμετωπίζει τους αντάρτες στη Σάκμπα, ανατολικά της Δαμασκού. Εξάλλου οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε έρευνες σε πολλές συνοικίες του κέντρου της Δαμασκού, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Η εφημερίδα «Αλ-Ουάταν», η οποία πρόσκειται στο καθεστώς, αναφέρει από την πλευρά της πως «ο στρατός συνέχισε να καταδιώκει ένοπλες ομάδες γύρω από την οδό του διεθνούς αεροδρομίου (...) σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες τρομοκράτες», όρος με τον οποίο η Δαμασκός χαρακτηρίζει τους αντάρτες.

Στη βορειοδυτική Συρία, επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ανταρτών σε θέση του στρατού νοτίως του Μααρέτ αλ-Νοομάν επί της οδού που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου