Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πρέμιερ Λιγκ: Την πλήγωσε ο πρώην!


Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρώτη εμφάνιση ως αντίπαλος της Αρσεναλ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ του!


Ο Ολλανδός άσος ήταν το βασικό πρόσωπο στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» αφού τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα που υπηρέτησε για οκτώ χρόνια. Όχι μόνο άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και ήταν ο καλύτερος της παίκτης. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν σαφώς καλύτερη από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και έφτασε δίκαια στη νίκη και στο +10 από την Αρσεναλ που τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουίλσιρ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Φαν Πέρσι! Ο Ολλανδός μετά από σέντρα του Ραφαέλ και «τσαφ» του Βερμάελεν με διαγώνιο σουτ «κάρφωσε» την πρώην του ομάδα! Ωστόσο δεν πανηγύρισε το γκολ του.

Η άμυνα των «κανονιέρηδων» θύμιζε παιδική χαρά και στο 20' ο Φαν Πέρσι βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά ο Μανόνε απέκρουσε. Ο Ιταλός γκολκίπερ έσωσε ξανά την ομάδα του Βενγκέρ επτά λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Κάρικ. Βαλένσια και Ραφαέλ συχνά πυκνά δημιουργούσαν ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Αρσεναλ, βάζοντας στη μέση τον Αντρέ Σάντος.

Στο 44' ο Καθόρλα άπλωσε και τα δύο χέρια σε σέντρα του Ασλεϊ Γιάνγκ και ο Μάικ Ντιν καταλόγισε αμέσως το πέναλτι. Όμως ο Ρούνεϊ αστόχησε στην εσχάτη των ποινών και το 1-0 δεν άλλαξε στο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κανονιέρηδες» στο παιχνίδι έγινε στο 54' όταν ο Ντε Χέα έδιωξε σε κόρνερ γυριστό του Καθόρλα. Στο 66' ο Γιανγκ με υπέροχη μπαλιά λόμπα βρήκε τον Φαν Πέρσι αλλά ο Μάνονε κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ. Όμως ακριβώς στην επόμενη φάση η Γιουνάιτεντ διπλασίασε τα τέρματα της με κεφαλιά του Εβρά σε σέντρα του Ρούνεϊ!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Αρσεναλ, στο 69' ο Τζακ Ουίλσιρ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στον Εβρά και αποβλήθηκε. Στις καθυστερήσεις ο Ζιρού δεν μπόρεσε εξ'επαφής να νικήσει τον Ντε Χέα αλλά ο Σάντι Καθόρλα στην τελευταία φάση του αγώνα με εξαιρετικό αριστερό σουτ μείωσε σε 2-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Εβρα, Εβανς, Ραφαέλ, Κάρικ, Βαλένσια (81' Νάνι), Γιάνγκ, Κλέβερλι (61' Αντερσεν), Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Μερτεζάκερ, Σανιά, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Αρτέτα, Καθόρλα, Ουίλσιρ, Ράμσεϊ (52' Ουόλκοτ), Ποντόλσκι (81' Αρσάβιν), Ζιρού

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου