Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συρία: Αεροπορική επιδρομή με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Συριακά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα επιδρομή και έπληξαν ελαιουργία σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους κοντά στη βόρεια πόλη Ιντλίμπ, δήλωσαν μέλη της αντιπολίτευσης.

Ο ακτιβιστής Τάρεκ Αμπντελχάκ είπε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων κοντά στην περιοχή Αμπού Χιλάλ όπου βρίσκεται η ελαιουργία, δύο χλμ. δυτικά της πόλης Ιντλίμπ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορεί ακόμη να καθορίσει τον αριθμό των θυμάτων, αλλά ανακοίνωσε ότι δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επιδρομή.

Νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε οδόφραγμα των συριακών δυνάμεων ασφαλείας νότια της Δαμασκού, όπου ο στρατός συνεχίζει να αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις προετοιμάζοντας επίθεση κατά των ανταρτών. Προς το παρόν δεν υπάρχψουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Σε άλλες περιοχές της χώρας, οι μάχες επαναλήφθηκαν σε συνοικίες του Χαλεπίου, όπου οι αντάρτες πραγματοποίησαν επιχείρηση φέτος το καλοκαίρι. Τη Δευτέρα στα βίαια επεισόδια τουλάχιστον 111 άνθρωποι σκοτώθηκαν (47 στρατιώτες, 38 αντάρτες και 26 πολίτες) στη χώρα, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου, που καταμετρά τουλάχιστον 40.000 νεκρούς στους 20 μήνες της σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου