Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αθήνα: Τα συνδικάτα διαδήλωσαν κατά των επώδυνων μέτρων - Σταδιακά ανοίγει το κέντρο


Χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Το μπλοκ της ΠΟΕ –ΟΤΑ κινήθηκαν επί της οδού Σταδίου και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου βρισκόταν το μπλοκ του ΠΑΜΕ που ήδη αποχώρησε. Ο οι δυνάμεις της αστυνομίας έκλεισαν τη Β. Γεωργίου εμποδίζοντας την πορεία να ανέβει στο επάνω μέρος της πλατείας.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς οι συμμετέχοντες σε όλες τις πορείες διαμαρτυρίας υπολογίζονται περίπου στις 30.000. Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και ο πρόεδρος του κ. Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ προβληματισμός επικρατούσε ανάμεσα σε αρκετούς από τους διαδηλωτές για τις δυσκολίες πρόσβασης που υπήρχαν στην πορεία εξαιτίας της απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα κάποιοι έκαναν έκκληση να λειτουργήσουν τα ΜΜΜ έστω και για λίγες ώρες την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων προκειμένου, να βρεθεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερος κόσμος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Στο Πεδίον του Άρεως, όπου γίνεται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε:

«Η τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου, προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές. Παραδίδει την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου.
Ξεφτιλίζουν και καταρρακώνουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μετατρέπουν τη Βουλή σε μια λέσχη επικύρωσης των διαταγμάτων της τρόικα.

Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να παραδώσουν τη χώρα. Θα τους αναγκάσουμε να προσφύγουν πολύ σύντομα στη λαϊκή ετυμηγορία. Θα πάρουμε πίσω τη χώρα, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει.
Ζητάμε εκλογές. Εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή. Για να μιλήσει ο λαός, για να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία».

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δήλωσε: «Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα. Αυτή είναι η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση. Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται είναι εντός των τειχών».

Την ίδια ώρα υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Βουλή, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η κατάθεση και ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων θα αποτελέσει αιτία για επεισόδια. Ήδη ο μεταλλικός φράχτης βρίσκεται πέριξ της Βουλής.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων, σύμφωνα με το οποίο διμοιρίες των ΜΑΤ θα περικυκλώσουν το κτήριο της Βουλής. Παράλληλα, ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται γύρω από την πλατεία Συντάγματος, και ειδικά κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιούν ελέγχους και θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών.

Αναλόγως της κατάστασης θα αποφασιστεί εάν θα βγει στους δρόμους και η υδροφόρα της ΕΛΑΣ.


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου