Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση των παραγγελιών κατά 90% στο Ν. Σερρών


«Παγωμένες» είναι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και στο νομό Σερρών, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών της περιοχής, Γιώργο Κοτζάογλου, η μείωση των παραγγελιών έφτασε το 90% σε σχέση με πέρσι. «Παραγγελίες περισσότερες ενδεχομένως να έχουμε πάλι τα… Χριστούγεννα, αφού πολλοί καταναλωτές φούλαραν από τον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε σχέση με το 2008 το 70% των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης», είπε ο κ. Κοτζάογλου. Στις Σέρρες το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται μεταξύ 1,33 – 1,34 ευρώ/λίτρο.

 Μάλιστα, σύμφωνα και με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κατάσταση δε φαίνεται ότι θα αλλάξει, ακόμη κι αν σφίξουν τα κρύα μέσα στο χειμώνα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης ή φρόντισε να προμηθευτεί πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη, όταν η τιμή του προϊόντος κινούνταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τώρα. Αυτό οδηγεί τους επαγγελματίες του χώρου σε αδιέξοδο και οι εκπρόσωποί τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολύ μεγάλος αριθμός πρατηρίων υγρών καυσίμων να βάλει λουκέτο μέσα στο χειμώνα.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στους 16 νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης ξεκινάει από το 1,29 ευρώ το λίτρο (Πέλλα) και φτάνει μέχρι το 1,40 ευρώ/λίτρο (στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης, όπου αυξάνονται τα μεταφορικά κόστη). Σε ό,τι αφορά τη μέση λιανική τιμή πώλησης, βρίσκεται στα 1,34 – 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου