Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε νέα φάση η δίκη για την υπεξαίρεση - «μαμούθ»

Ο λόγος στους κατηγορουμένους


«Ζωντανεύει» τις επόμενες ημέρες η «δίκη της Θεσσαλονίκης». Οι κατηγορούμενοι για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης από την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας έδειξαν ότι ανυπομονούν να πάρουν το λόγο. Την εβδομάδα που έρχεται πιθανότατα να τους δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν μέσω των ερωτήσεων που έχουν δικαίωμα να κάνουν στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είναι και η μοναδική μάρτυρας που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος που έχει παραδεχτεί μέρος των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται, προετοιμάζει ερωτήσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην ανάδειξη της υπερασπιστικής γραμμής του, σύμφωνα με την οποία «η διοίκηση του δήμου ήταν ενημερωμένη για την ανάληψη μετρητών από τα ταμεία». Ο Παναγιώτης Σαξώνης, μεταξύ άλλων, έχει υποστηρίξει τόσο προανακριτικά όσο και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι παρέδιδε μέρος των χρημάτων στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι «δεν μπορεί μόνος να έστησε όλη αυτήν την υπόθεση της υπεξαίρεσης χωρίς να υπάρχει συμμετοχή ή ανοχή από τους ανωτέρους του». Ο Παναγιώτης Σαξώνης καθημερινά εμφανίζεται στην αίθουσα του δικαστηρίου κρατώντας μία πλαστική τσάντα με έγγραφα, ενώ φέρεται να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που περιέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία. Στις ερωτήσεις που προετοιμάζει αναμένεται να εστιάσει και στο ρόλο που διαδραμάτισε, ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Ιδιαίτερα ανυπόμονος για να πάρει το λόγο εμφανίζεται και ο Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες ήθελε να παρέμβει στην ακροαματική διαδικασία. Μάλιστα κάποια στιγμή ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης δέχτηκε έντονη «παρατήρηση» ακόμη και από το συνήγορο υπεράσπισής του, καθώς ζητούσε επίμονα να πάρει το λόγο παρεμβαίνοντας στην ακροαματική διαδικασία. «Καθίστε κάτω, κ. Λεμούσια. Δε σας είπαμε ότι μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στο τέλος;», είπε ο δικηγόρος, απευθυνόμενος στον Μ. Λεμούσια, ο οποίος απάντησε: «Ρώτησα εισαγγελικό λειτουργό στη διακοπή της δίκης και μου είπε ότι μπορώ να κάνω ερωτήσεις». Οι ερωτήσεις του κ. Λεμούσια αναμένεται να επικεντρωθούν στις καταθέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από την οικονομική επιθεωρήτρια ως «αδικαιολόγητες» σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα επιμείνει στη γραμμή σύμφωνα με την οποία «εκτός από την κατάθεση που έχει δώσει εναντίον του ο Παναγιώτης Σαξώνης, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο σε βάρος του που να αποδεικνύει ότι υπεξαιρούσε τα χρήματα που έβγαιναν από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ερωτήσεις προς την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκε τα έμμεσα «βέλη» από το συγκατηγορούμενό του, πρώην προϊστάμενο της Ταμειακής Υπηρεσίας, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση του δήμου αλλά και ο ίδιος ήταν ενημερωμένοι για τις παρατυπίες στη διαχείριση των οικονομικών. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι η «διοίκηση τού αποκάλυψε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης».


Πηγή: Agelioforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου