Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΕΕ: Αύξηση των λουκέτων στις επιχειρήσεις σε Κοζάνη, Βέροια και Έδεσσα


Δραματική αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις διαπιστώθηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο στην Κοζάνη, τη Βέροια και την Έδεσσα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στην Κοζάνη, συγκεκριμένα, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε σε 24,4%, ενώ τον Μάρτιο του 2012 είχε φτάσει ήδη στο 19,9%. Στην οδό Ι. Τράντη που εμφανίζει και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων, τα κλειστά παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της τάξεως του 27,1%. Σημειώνεται ότι ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων, τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 22,1% σημειώνοντας μικρή αύξηση συγκριτικά με την καταγραφή του Μαρτίου. Η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων στην Έδεσσα παρουσιάζει μικρές αυξητικές τάσεις σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατίας, (28,7% από 26%), στην οδό Αριστοτέλους (22,9% από 19,6%) και στη Μοναστηρίου (11,3% από 9,8%).

Στην Βέροια, παρατηρείται σημαντική επιδείνωση της εικόνας, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων στο σύνολο των υπό εξέταση δρόμων αυξήθηκε από 15,3% που ήταν πριν έξι μήνες σε 18%. Εμπορικοί δρόμοι με υψηλή συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των λουκέτων με ποσοστά κλεισιμάτων που αυξάνονται κατά 4- 5 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τον Μάρτιο (Μεγ. Αλεξάνδρου, Μητροπόλεως, Βενιζέλου, Τσαλδάρη).


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου