Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Επικοινωνιακό σκηνικό» η υπόθεση Ρουμελιώτη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν έπρεπε να επέμβουν οι εισαγγελείς
 

Κάλυψη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου για το μνημόνιο παρείχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό σκηνικό» την έρευνα, επισημαίνοντας ότι οι εισαγγελείς δεν έπρεπε καν να επιληφθούν του θέματος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Ο εισαγγελέας κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις, πολιτικών προσώπων. Πιστεύω ότι αυτό έγινε για λόγους αμιγώς επικοινωνιακούς. Ότι ήταν ένα σκηνικό. Ένα επικοινωνιακό σκηνικό».

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αντίθετος με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων που εκκρεμούσαν ματαιώθηκαν, καθώς οι δύο εισαγγελείς, επικαλούμενοι το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τονίζουν ότι για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους. Κατόπιν αυτών ο φάκελος οδεύει προς τη βουλή.

Πηγή: tovima.gr


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου