Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Σίγουρος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε τρίτο πρόγραμμα βοήθειας
 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, απέκλεισε όμως ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα.

Ερωτηθείς αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της στην οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ο Σόιμπλε απάντησε «ασφαλώς» και καταδίκασε τις «εικασίες» γύρω από ένα αντίθετο σενάριο. «Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό».

Επιπλέον, δήλωσε ότι οι διεθνείς προσπάθειες για τη χώρα ήταν ήδη τέτοιες ώστε «δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα (αρωγών) για την Ελλάδα». Ο Γερμανός υπουργός είπε για μια ακόμη φορά πως θα πρέπει να δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ), η οποία θα ελέγξει τον Σεπτέμβριο την πρόοδο της Αθήνας για να αποδεσμευτεί ένα νέο τμήμα της βοήθειας.

«Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί», διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε, προειδοποιώντας πάντως πως αυτό θα πάρει χρόνο.


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου