Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

77η ΔΕΘ: Διάσημοι ακροβάτες, συναυλίες και ποδοσφαιρικές κόντρες σε γήπεδο και… υπολογιστή


Διάσημοι ακροβάτες και δημοφιλείς καλλιτέχνες θα βρεθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ και των εκδηλώσεων που προγραμματίζουν οι διοργανώτριες εταιρίες Helexpo ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ. Παράλληλα οι επισκέπτες της Έκθεσης, με το εισιτήριο των 5 ευρώ που απαιτείται για την είσοδο στους χώρους της 77ης ΔΕΘ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικά ματς από «μετρ» του είδους.

Καθημερινές παραστάσεις στον αέρα

Οι ακροβάτες που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της 77ης ΔΕΘ, δεν είναι τυχαίοι επαγγελματίες. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο Σουηδός Alexander Weibel, από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, στις ακροβατικές παραστάσεις, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό θέαμα, χρησιμοποιώντας ασύμμετρα σχοινιά.

Επίσης, οι «μετεκπαιδευθείσες» στο εξωτερικό Ελληνίδες Ασημίνα Πολυχρονίου (από τη σχολή Tsirko la Arena της Αργεντινής) και Αννέτα Πούλη (σχολή Arko της Ισπανίας) και το ακροβατικό ντουέτο των Τζένης Στεφανίδου και Βαγγέλη Γεωργιάδη, πρωταθλητών Ελλάδος στην ενόργανη γυμναστική.

Παραστάσεις ακροβατικών θα δίνονται καθημερινά στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 8, στις 13.00, 13.30, 18.30. 19.00, 19.30, 20.30, 21.00 και 21.30.

Έξι μεγάλες συναυλίες

Εξάλλου, έξι βραδιές με ορισμένα από τα γνωστότερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα προσφέρουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ τα φετινά "Music Events" της ΔΕΘ (όλες οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 21.30, στον υπαίθριο χώρο του "τόξου" της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ). Το πρόγραμμα θα ανοίξει την Τρίτη 11/9 με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Ελεωνόρα Ζουγανέλη και θα συνεχιστεί ως εξής: Professional Sinnerz-Enola Str 8-My Excuse (12/9), Νατάσα Μποφίλιου (13/9), Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Δημήτρης Σταρόβας-Σάκης Μπουλάς & Tonino Caratone (14/9), Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα (15/9) και Ελευθερία Αρβανιτάκη-Μπάμπης Στόκας (16/9).

Ποδοσφαιρικές κόντρες σε γήπεδο και… υπολογιστή

Στους χώρους της ΔΕΘ θα λειτουργεί ακόμη μίνι γήπεδο, όπου οι ακαδημίες ποδοσφαίρου θα επιδεικνύουν τη δεξιοτεχνία τους, ενώ με την οργανωτική φροντίδα των ΔΕΘ, Helexpo και Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας θα διενεργηθεί πρωτάθλημα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της ΕΠΣΜ.

Σε άλλο «γήπεδο» και συγκεκριμένα σε οθόνες υπολογιστών θα δώσουν το δικό τους «ματς» οι συμμετέχοντες στο E-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Ελλάδα. Στο χώρο του E-Gaming θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν την περίοδο 2012 / 2013 στο ελληνικό κοινό. Το μεγαλύτερο κομμάτι του αφιερώματος αφορά στη δυνατότητα να συμμετάσχει το κοινό σε τουρνουά, τα οποία θα διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Βαλκανικό πρωτάθλημα League of Legends

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Pro Evolution Soccer θα ξεκινήσει πάλι από τη ΔΕΘ και για πρώτη φορά στην ιστορία του gaming, θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο League of Legends. Επίσης, στους υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ θα υπάρχει ένα ζαχαρωτό χωριό με λούνα παρκ. Μέγας χορηγός της 77ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου