Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Τρίτης


Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου με την ομάδα του μπότσια αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Γκουντάνη και Μαρία-Ελένη Κορδαλή! To πρώτο ασημένιο για την Ελλάδα κατέκτησε ο Πασχάλης Σταθελάκος στη δισκοβολία της κατηγορίας F40 με βολή στα 44.11!


Ο Παύλος Μάμαλος χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα σήμερα, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου! Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης αγωνίστηκε στην κατηγορία-90 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο. Άγγιξε το μετάλλιο ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος κατετάγη τέταρτος στον τελικό των 100μ. πρόσθιο των ανδρών, στην κατηγορία SB4 .

Την πέμπτη θέση στον τελικό του ακοντισμού για την κατηγορία F52/53 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέλαβε ο Γιώργος Καραμηνάς.Στο ίδιο αγώνισμα, ο Γεράσιμος Βρυώνης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να πετάξει το ακόντιο στα 15.50 μέτρα και να πάρει την ένατη θέση. Η Χρυσούλα Αντωνιάδου έκανε εξαιρετική προσπάθεια στον τελικό της κατηγορίας SB4 στα 100μ. πρόσθιο γυναικών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο κατέκτησε την 6η θέση.

Έκτος με άλμα στα 6,25 κατετάγη ο Βαγγέλης Καναβός στον τελικό του μήκους στην κατηγορία F20. Στη δέκατη θέση του τελικού του μήκους ανδρών, για την κατηγορία F11, κατετάγη ο Θανάσης Μπαράκας με άλμα 5,41.

Την όγδοη και ένατη θέση, με βολές πάνω από τα 12 μέτρα πήραν οι Αναστάσιος Τσίου και Δημήτρης Ντομγκιόνι αντίστοιχα, στον τελικό της σφαίρας στην κατηγορία F57/58 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Εκτός τελικού στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S7 έμεινε ο Νίκος Τσότρας με χρόνο 31.09.

Ο Γιώργος Δεληκούρας τερμάτισε 11ος στη δεύτερη κούρσα της ιστιοπλοΐας.Ο Έλληνας πρωταθλητής στην πρώτη κούρσα τερμάτισε 10ος και στη 2η 11ος, ενώ την Τετάρτη (05/09) θα έχει δύο ακόμα ιστιοδρομίες για να διαπιστωθεί αν θα συμμετάσχει στην τελική κούρσα που θα γίνει την Πέμπτη (06/09).

Στον αυριανό τελικό των 100 μέτρων για την κατηγορία T46 προκρίθηκε η Στέλλα Σμαραγδή. Η 17χρονη Ελληνίδα έτρεξε σε χρόνο 13.94, κατετάγη 4 στην πρώτη προκριματική σειρά.

Πηγή: Onsports.gr


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου