Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Στουρνάρας: «Το κλίμα για την Ελλάδα είναι καλύτερο»

Στη Λευκωσία για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών



Η ελληνική οικονομία δεν θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία, αλλά θα αξιολογηθεί η κατάστασή της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

«Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά παραμένει δύσκολο. Η Ελλάδα δεν θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, αλλά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση (στην Ελλάδα)», δήλωσε ο υπουργός.

Εκτός της υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας και του ομόλογού της της Ολλανδίας, τη στήριξή του στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει να αποτελεί λειτουργικό μέρος της ευρωζώνης εξέφρασε και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ενώ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, είναι αν η Ισπανία θα πρέπει να ζητήσει οικονομική υποστήριξη, μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού της Μαδρίτης να μειωθεί σημαντικά.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου