Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Α. Σαμαράς: Αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα αναπόφευκτα.

«Μερικές απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες. Αλλά όλες πια είναι αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η επόμενη δόση θα δώσει στη χώρα την ανάκαμψη που χρειάζεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό πέρα από τη θέλησή μας, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Και λίγο αργότερα, η χώρα μας θα μπορεί να αναπτύσσεται με ρυθμούς εντυπωσιακούς. Ώστε ποτέ να μη βρεθεί ξανά σε τέτοια κρίση. Δεν πάμε απλώς να αλλάξουμε μια ζοφερή κατάσταση. Στήνουμε τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα αληθινά ανταγωνιστική ως οικονομία, δίκαιη ως κοινωνία, ανεξάρτητη ως χώρα, ελεύθερη και δημοκρατική. Μια αληθινά ευρωπαϊκή χώρα σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα: «για να αποφύγουμε το χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα τρία βήματα τα οποία έχουν γίνει σ’ αυτές τις δέκα εβδομάδες διακυβέρνησης:

«Πρώτον, αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα της χώρας στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της δραχμής. Αντίπαλος της Ελλάδας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής. Δεύτερον, είπαμε στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό. Τρίτον, προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και την γραφειοκρατία».

 
Προς το τέλος της ομιλίας του κατέληξε: «Παραμένουμε το μεγαλύτερο εμπόδιο και ο βασικός «εχθρός» για όσους επιθυμούν και ποντάρουν να αποτύχει η Ελλάδα. Τον περασμένο Μάιο και τον Ιούνιο, δεν αγωνιστήκαμε μόνο για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Αγωνιστήκαμε πρωτίστως για να σωθεί η χώρα! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνάμε. Γιατί σήμερα το κόμμα μας εκφράζει την Ελπίδα, όχι μόνο εκείνων που ανέκαθεν το ψήφιζαν. Αλλά και πολλών ακόμα που το ψήφισαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Και πολλών που δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ ως τώρα... Αυτή η Ελπίδα είναι δύναμη για το κόμμα μας και δύναμη για τη χώρα μας. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να την περιφρουρήσουμε και να την ακτινοβολήσουμε. Όχι να την υπονομεύουμε μόνοι μας». 

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου