Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΝΔ: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Το απόγευμα το τελικό αποτέλεσμα. Δε μίλησαν οι υποψήφιοι. Νέος γραμματέας θα είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς από τα μέλη της πολιτικής επιτροπής.

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια η ψηφοφορία για την εκλογή του 4ου γραμματέα στην ιστορία της ΝΔ θεωρείται τόσο αμφίρροπη. Δύο έμπειρα πολιτικά πρόσωπα ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που γνωρίζουν πολύ καλά την «γαλάζια» βάση διεκδικούν την κομματική θέση σε μια πολύ δύσκολη πολιτικά περίοδο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει ουδετερότητα από την εκλογική διαδικασία καθώς δεν επιθυμεί να ανοίξει κανένα εσωκομματικό μέτωπο και ιδίως αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνάει η χώρα.

Ωστόσο, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Βήμα FM κατήγγειλε παρεμβάσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα στελέχη εντός η εκτός εισαγωγικών που εδράζονται στη Συγγρού κι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το 18% των εκλογών του Μαΐου που πήρε η Νέα Δημοκρατία, το ιστορικό μικρότερο ποσοστό και ως Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, «η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε». Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε» είπε χαρακτηριστικά «ανάβοντας τα αίματα» μία μέρα πριν από την εκλογική διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κράτησε χαμηλούς τόνους όπως πράττει από την πρώτη στιγμή και δηλώνει πως «δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ο κ. Κακλαμάνης είναι αγαπητός και ξεχωριστός κοινοβουλευτικός και κοινωνικός φίλος. Σ΄ αυτές τις διαδικασίες αλίμονο κι να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα».

Το δίλημμα Καραμανλή

Στη συνεδρίαση θα δώσει το παρών και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Νικήτα Κακλαμάνη όσο και με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Άλλωστε και οι δύο είχαν υπουργοποιηθεί επί πρωθυπουργίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του την συζήτησε πρώτα με τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: real.gr


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου