Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κυβέρνηση: «Αντάρτικο» Κουβέλη – Βενιζέλου για την εφεδρεία

Μεγάλη ένταση επικράτησε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της νέας σύσκεψης των τριών αρχηγών. Οι σχέσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «έπιασαν κόκκινο», με πολλούς να μιλούν για σύγκρουση των δύο ανδρών «χωρίς προηγούμενο».

Αφορμή στάθηκε η επιλογή του κ. Στουρνάρα να επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα της εφεδρείας. «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος, όπως ήμουν σταθερά από την πρώτη στιγμή που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας», έλεγε λίγο αργότερα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κουβέλης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να τον «αδειάζει» εκ νέου, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα εξετάζονται…

Εκτιμώντας ότι το μέτρο επιδεινώνει την ήδη υψηλή ανεργία στην χώρα, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να λαμβάνει ακόμα και τώρα τέτοιου είδους μέτρα, όταν πρέπει να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ως «φιάσκο», δηλώνοντας πως είναι αδύνατο να συμφωνήσει με ένα φιάσκο.

Την αντίθεσή του, αν και σε πιο ήπιους τόνους για την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας υπονόησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για «αρνητική εμπειρία» στο παρελθόν. «Η εφεδρεία ήταν μια αναγκαστική κατάσταση, η οποία ποτέ δεν ήταν επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά έχω δεσμευτεί προεκλογικά πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος λίγο μετά την συνάντηση των τριών αρχηγών, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στην κυβέρνηση πως «ό,τι έχουμε πει προεκλογικά πρέπει να ισχύει απολύτως».

Πηγή: realnews.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου