Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: Οι σημερινές συμμετοχές των Ελλήνων (8/8)

Στον στίβο επικεντρώνεται όλο το ελληνικό ενδιαφέρον την 12η ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων, με πέντε αθλητές μας να αγωνίζονται για τη διάκριση.

Πρώτος αγωνίζεται ο Κώστας Φιλιππίδης στις 12.00 για τον προκριματικό γύρο του άλμα επί κοντώ. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ (με 5,75μ.) αγωνίζεται στο Α' Γκρουπ μαζί με τους Στιβ Χούκερ, Μπγιορν Ότο και Μάλτε Μορ. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 5,70 μ.

Στις 14:00 σειρά παίρνει η Ελένη Φιλάνδρα, η οποία θα αγωνιστεί στην τέταρτη προκριματική σειρά των 800μ. Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ έχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο ανάμεσα στις επτά διαγωνιζόμενες. Οι πρώτες τρεις και οι έξι καλύτεροι χρόνοι στις έξι προκριματικές σειρές περνούν στον επόμενο γύρο.

Στις 21.05 ο Σπύρος Λεμπέσης θα αγωνιστεί στο Α' Γκρουπ του προκριματικού του ακοντισμού. Με ατομικό ρεκόρ στα 83,02μ. ο νεαρός πρωταθλητής μας χρειάζεται μια βολή στα 82,00μ. για να εξασφαλίσει το εισιτήριο του τελικού.

Στις 21.15 ο Κώστας Δουβαλίδης θα κυνηγήσει την πρόκριση στον τελικό των110μ με εμπόδια, αγωνιζόμενος στην πρώτη ημιτελική σειρά μαζί με τον Αμερικανό Τζέισον Ρίτσαρντσον και τον Κουβανό Ορλάντο Ορτέγα.

Τις ελληνικές συμμετοχές θα «κλείσει» στις 22.20 ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200μ., με αντιπάλους τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 100μ. Γιόχαν Μπλέικ, τον Γουάλας Σπίρμον και τον Κριστόφ Λεμέτρ.

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου