Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Παραδίδεται με πιστοποιητικό ποιότητας αύριο η Παιδική Χαρά Τσιαπανού


Παραδίδεται αύριο Πέμπτη στις 9.00 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, για χρήση στους δημότες η Παιδική Χαρά Τσιαπάνου που βρίσκεται στην 4η Δημοτική Κοινότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας στις 23 Παιδικές Χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις Παιδικές Χαρές, (Παιδική Χαρά Τσιαπάνου προϋπολογισμού 86.000 ευρώ, Παιδική Χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου προϋπολογισμού 92.000 ευρώ, Παιδική Χαρά Χειμάρας προϋπολογισμού 120.400 ευρώ και Παιδική Χαρά μεταξύ των οδών Δημητρακοπούλου-Χαιρώνειας προϋπολογισμού 86.000 ευρώ) εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012 και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η Παιδική Χαρά Τσιαπάνου, διαθέτει Πιστοποιητικό Ποιότητας και ασφάλειας που διασφαλίζει ότι πληροί όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία της χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Έχει έκταση 545 τμ, εντάσσεται στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιαπάνου και Τσάμη. Τα υπάρχοντα παιχνίδια αντικαταστάθηκαν με καινούρια που φέρουν πιστοποιητικό Εξασφάλισης Ποιοτικού Ελέγχου και ο χώρος παιχνιδιού χωρίστηκε σε δύο περιοχές ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που αφορά. Επιπλέον στους χώρους παιχνιδιού τοποθετήθηκαν ελαστικές πλάκες ασφαλείας διαστάσεων 50x50x4 και 6,5 εκ. στα σημεία που απαιτείται λόγω μεγαλύτερου ύψους πτώσης, σε χρώμα πράσινο. Η παιδική χαρά περιφράσσεται με νέα μεταλλική περίφραξη ενώ η υπάρχουσα βρύση παραμένει.

«Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν διπλό στόχο», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης: «o πρώτος στόχος είναι να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή τους με την αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων παιχνιδιών και δαπέδων, με τη δημιουργία περιφράξεων, φωτίζοντας το χώρο, βελτιώνοντας το πράσινο και τοποθετώντας παγκάκια, καθώς και κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποκτήσουν ταυτότητα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με σεβασμό προς το περιβάλλον».

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου