Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση σε Σαμαρά για τη συνέντευξή του στην Bild

«Ο κ. Σαμαράς, μετά την εγκατάλειψη της διαπραγμάτευσης, τώρα επιζητά απλώς να "πάρει ανάσα". Η ανάσα, όμως, έχει κοπεί σε όλη την κοινωνία η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιά βιώνοντας την κοινωνική χρεοκοπία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική φυλλάδα Bild.

«Η αύξηση κατά 2 δισ. του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ., λίγες ώρες πριν το πρωθυπουργικό ταξίδι της "επιδιωκόμενης" επιμήκυνσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το που μας οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική: στην ισοπέδωση της χώρας και την αποδόμηση της ΕΕ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σε πιέσεις και παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της Τρόικας. «Το λιγότερο ως διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα του κ. Γιούνκερ», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην απόφαση του επικεφαλής του Eurogroup να μην συναντήσει τον κ. Τσίπρα. Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή, εκ μέρους του Γιούνκερ, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και παρέμβασης κύκλων και από μεριάς της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του Πολ Τόμσεν.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου