Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη το ραντεβού Σαμαρά - Γιούνκερ


Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετέχουν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον πρόεδρο του Eurogroup τα μέτρα των 11,5 δισ. και αφού υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίησή τους, θα ζητήσει τη στήριξη του κ. Γιούνκερ στις προσπάθειες της Αθήνας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας», το γεγονός ότι ο προέδρος του Eurogroup, δεν συμπεριέλαβε στις επαφές του στην Αθήνα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιουνκέρ.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου