Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανάστατη η Κόρινθος για το κέντρο κράτησης μεταναστών


Με τη μεταφορά 250 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια.

Ειδικότερα, περίπου 200 πολίτες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, συγκεντρώθηκαν στην πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο κλούβας με παράνομους μετανάστες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος επικαλέστηκε πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα και έθεσε ζήτημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μικρός αριθμός στρατιωτών, αλλά και οπλισμός, που δεν γνωρίζει αν έχει απομακρυνθεί.

Ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε ότι σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με την παρουσία όλων των βουλευτών του νομού, συμφώνησαν όλοι να προχωρήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά να γίνει η συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές και δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη, δίπλα σε δύο σχολεία και σε σπίτια, όπως το στρατόπεδο της Κορίνθου.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου