Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα μαγαζιά στο κέντρο τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ


Αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τους στον κεντρικό δήμο, την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι οι έμποροι της πόλης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε, την Πέμπτη, προηγούμενή του απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα του κέντρου τις δύο συγκεκριμένες ημέρες, παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί θετικά για το ενδεχόμενο τα επιμελητήρια και φορείς της πόλης, αλλά αντιμετώπιζε επιφυλακτικά εξ’ αρχής ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ο ΕΣΘ επικοινώνησε και κάλεσε στη συνεδρίαση του ΔΣ και εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι τάχθηκαν αρνητικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις συγκεκριμένες δύο ημέρες.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΘ απέρριψε την πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, με το σκεπτικό ότι πρέπει να «διαφυλαχθεί η ενδοεπιχειρηματική και κοινωνική ηρεμία» στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας ταυτόχρονα προβληματισμό για τις συνέπειες που θα είχε αντίθετη απόφαση.
 
Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου