Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το γινάτι της Διαμαντοπούλου και οι εκφραστές της πολιτικής ηθικής

Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Οργανωμένα συμφέροντα βλέπει ο … Ανδρέας Λοβέρδος, ύβρι χαρακτηρίζει τις τροποποιήσεις – ασπιρίνες στο νόμο «της» η Αννα Διαμαντοπούλου, καταψηφίζει ο Γεώργιος Παπανδρέου διότι η νέα κυβέρνηση υπέκυψε στους εκβιασμούς των πρυτάνεων, της πανεπιστημιακής συντεχνίας.


Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ειδικά η κ. Διαμαντοπούλου, που πλέον πολιτεύεται μέσω twitter, μια που ο λαός την κράτησε εκτός Βουλής, στις μπουτίκ του Κολωνακίου και αλλαχού, ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας. Οι τροποποιήσεις του νέου υπουργού Παιδείας ισχυροποιούν το νόμο Διαμαντοπούλου και αφαιρούν κάθε όπλο πλέον από τους κακούς πρυτάνεις.

Αλλά και ο Λοβέρδος; Καταγγέλλει συμφέροντα; Έλα κύριε…

Το φοβερό επιχείρημα των εχθρών του Βενιζέλου εντός ΠΑΣΟΚ και των εκφραστών της πλήρους ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης στα ΜΜΕ είναι τόσο απλό: μα πέρσι, αυτό ο νόμος ψηφίστηκε από 255 βουλευτές, φέτος πώς κι έγινε κακός;

Το άκουσα και από το σπουδαίο αναλυτή της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Πάσχο Μανδραβέλη. Ούτε αυτός, ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Παπανδρέου κατάλαβαν ότι από εκείνους τους 255 ο λαός εμπιστεύτηκε ξανά λιγότερους από 100; Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, ουδείς νόμος πρέπει να αναιρείται από μια νέα Βουλή, ασχέτως αν οι εισηγητές και υποστηρικτές του και η πολιτική τους μαυρίστηκαν δεόντως από τους ψηφοφόρους.

Μα ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν αναίρεσε προηγούμενο που το δικό της κόμμα είχε εισηγηθεί και ψηφίσει στη Βουλή;

Τι νέα θέσφατα είναι αυτά που τα εισηγούνται μάλιστα και συνταγματολόγοι;

Βεβαίως, η εμπειρία δείχνει ότι οι πλείστοι συνταγματολόγοι είναι τόσο συνεπείς με την επιστήμη που δίδασκαν στους φοιτητές ώστε:

Όταν μαγεύονται από την πολιτική τσαλαπατούν με τον πιο χυδαίο τρόπο του Σύνταγμα προκειμένου να περάσουν τα δικά τους -ιδιοτελή συνήθως- μέτρα.

Η φάμπρικα που έχουν αναπτύξει αρκετοί συνταγματολόγοι με την έκδοση γνωμοδοτήσεων επί παντός επιστητού, έναντι αμοιβών της τάξης των 5 έως 15 χιλιάδων ευρώ, οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις, ενίοτε και σε σύγκρουση του καθηγητή συνταγματολόγου με τον πολιτικό συνταγματολόγο που τυχαίνει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου υιοθέτησαν ξαφνικά την ξεδοντιασμένη (άρα ακίνδυνη γι’ αυτούς) Διαμαντοπούλου και ενισχύοντας με φαιδρά επιχειρήματα την έκφραση της πίκρας της, δημιουργούν ένα προβληματάκι στη Βουλή για να πουν «εδώ είμαστε». Ειδικά η αγόρευση Παπανδρέου, το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή πρέπει να αποτελέσει κτήμα του κάθε Έλληνα. Για να αντιληφθούμε όλοι πόσο αδικήσαμε αυτόν τον κορυφαίο πολιτικό, τον αντίπαλο των συμφερόντων, των τραπεζιτών, των συντεχνιών κ.ο.κ. (για τα CDS δεν άκουσα κάτι, θα του διέφυγε).

Οι τροποποιήσεις Αρβανιτόπουλου στο νόμο Διαμαντοπούλου δε θα αλλάξουν κάτι. Ο αυταρχισμός παραμένει, ενισχύεται μάλιστα, όσο κι αν οι ακροδεξιοί και δεξιοί εισηγητές του νόμου και οι δούλοι που τον ψηφίζουν μιλούν για μειοψηφίες που αντιδρούν.

Ε, πώς στο διάολο εκλέχτηκαν αυτοί οι πρυτάνεις; Από τη μειοψηφία; Το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ δε στήριξαν τη συντριπτική πλειοψηφία τους; Οι «συστημικοί αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ δε συμπαρατάχτηκαν (κάνανε και χωριστή παράταξη, το ξέχασαν;)

Φτάνει πια με τη βλακεία και την υποκρισία. Εντάξει, η πρώτη είναι ανίκητη, αλλά η δεύτερη είναι εμφανής ακόμη και για τους ψηφοφόρους που απέμειναν στα δυο δεξιά κόμματα της κυβέρνησης. Όχι, δεν ξεχνώ το τρίτο, απλώς αφήνω τον πρόεδρό του να προσδιορίσει μετά και τα νέα μέτρα που θα ψηφίσει πού το τοποθετεί στο πολιτικό φάσμα. Οι γνωστοί οπαδοί του είναι ξεκάθαρο που τοποθετούνται. Βολεύτηκαν εδώ και δεκαετίες.

Αν όλα αυτά δεν ήταν τόσο τραγικά, αν δεν οδηγούσαν στην πλήρη εξαθλίωση και την εκπαίδευση, αν δε μηδένιζαν τα όνειρα των παιδιών μας, όντως θα είχαμε μια διαρκή φαιδρότητα να πλουτίζει το βίο μας.

Περισσότερες πολιτικά θέματα: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου