Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013»

Η απασχόληση και η ανεργία στους νέους στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο δήμος Δέλτα θα φιλοξενήσει από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη τους εκπροσώπους του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013» με διακριτικό τίτλο «Ενίσχυση της ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αειφόρου Στρατηγικής 2020».

Η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου, όπου θα συζητηθούν θέματα και καλές πρακτικές που αφορούν την απασχόληση και την ανεργία των νέων, καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, δράσεων σχετικών με το περιβάλλον.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο ιταλικός φορέας «Unioni Dei Communi Talassa» και συμμετέχουν -εκτός από το δήμο Δέλτα- οι πόλεις: Sadovo από τη Βουλγαρία, Zakopane από την Πολωνία, Tintareni από την Ρουμανία, Sveti Nikole από την πΓΔΜ, Pajares de Adaja από την Ισπανία, Postira από την Κροατία, Carnicava και Mersrags από τη Λετονία καθώς και η κοινότητα Αγρός από την Κύπρο.

«Θα φιλοξενήσουμε 50 εκπροσώπους από εννέα χώρες. Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, επιχειρησιακούς παράγοντες και εκπροσώπους νέας γενιάς και θα συζητήσουμε για το περιβάλλον και την απασχόληση. Παράλληλα, θα τους ξεναγήσουμε στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και στη Βεργίνα», δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιώργος Γλώσσης.

Μετά τη λήξη του προγράμματος το 2013 θα ακολουθήσει η αδελφοποίηση των πόλεων που συμμετέχουν σ' αυτό και η δημιουργία δικτύου συνεργασιών.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου