Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί της Χαλκιδικής


Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου οι γιατροί στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για το γεγονός ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μείνει χωρίς… σύριγγες, καθετήρες και φάρμακα.
Εν μέσω τουριστικής περιόδου και με τη δημόσια υγεία να «βράζει» στα προβλήματά της, οι γιατροί του νοσοκομείου Πολυγύρου και των κέντρων υγείας του νομού Χαλκιδικής αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες σε έκτακτη γενική συνέλευση την έναρξη νέων κινητοποιήσεων, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας καταρρέει. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι παγώνουν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, αφού στη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!
Η κατάσταση είναι παραπάνω από δραματική, αφού τα προβλήματα χειροτερεύουν και η προσέλευση έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι κλινικές και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου Πολυγύρου καθώς και των κέντρων υγείας υποστελεχώνονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημερίας. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι στο νοσοκομείο έχουν μείνει μόνο τρεις αναισθησιολόγοι, τέσσερις καρδιολόγοι και τέσσερις παθολόγοι, ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς αλλά και ασθενοφόρα.
Το νοσοκομείο Πολυγύρου δανείζεται παθολόγους από κέντρα υγείας, όπου επίσης η στελέχωση είναι ελλιπής και ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Κέντρο Υγείας Μουδανιών διαθέτει μόνον έναν παιδίατρο από τέσσερις που υπηρετούσαν εκεί, ενώ στην Κασσανδρεία δεν υπάρχει κανένας. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον Ιούνιο του 2011.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου