Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Βουλγαρία: 7 νεκροί Ισραηλινοί σε βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο

Επτά άτομα σκοτώθηκαν χθες κι άλλα 30 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει Ισραηλινούς νεαρούς τουρίστες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα κι ενώ το λεωφορείο βρισκόταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της πόλης, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 Ισραηλινοί τουρίστες ενώ από την έκρηξη τυλίχθηκαν στις φλόγες κι άλλα παρακείμενα σταθμευμένα λεωφορεία κι αυτοκίνητα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο πορτμπαγκάζ του λεωφορείου. Το αεροδρόμιο έκλεισε ενώ τα αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν σε αυτό κατευθύνονταν προς τη Βάρνα.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για την πράξη και υποσχέθηκε μια σκληρή απάντηση. «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν Ιράν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ακόμα πως η χτεσινή επίθεση ακολουθεί αντίστοιχες επιθέσεις στην Ινδία, τη Γεωργία, την Ταϊλάνδη, την Κένυα και την Κύπρο που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Είπε ότι «πρόκειται για μια ιρανική τρομοκρατική επίθεση» κι ότι «το Ισραήλ θα αντιδράσει σθεναρά στην τρομοκρατία του Ιράν».
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Μπουργκάς προκειμένου να συμβάλουν στις έρευνες που θα πραγματοποιηθούν. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει τον Ιανουάριο από τη Σόφια να αυξήσει τους ελέγχους ασφαλείας για όσους πολίτες του ταξιδεύουν με λεωφορείο.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου