Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τρόικα: Με ρυθμούς χελώνας οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Με ρυθμούς… χελώνας προχωρούν για τους αρμόδιους της Τρόικας τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας και οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα δυο τελευταία χρόνια. Το συμπέρασμα και η αξιολόγηση αυτή προκύπτει από προκαταρκτική έκθεση της Τρόικας, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες της κυβέρνησης της Γερμανίας που… διέρρευσαν στον Τύπο και τις οποίες επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ως τώρα 210 από 300 μέτρα λιτότητας», αναφέρει η έκθεση της Τρόικας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η εικόνα που παρουσιάζει η έκθεση σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις είναι άσχημη. Ως παράδειγμα αναφέρονται οι ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες τονίζεται ότι φέτος θα γίνουν μόνο δυο, και αυτές θα αφορούν σε μικρά ποσά, αξίας διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η έκθεση επισημαίνει ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος και στα θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Όπως διευκρινίζεται, η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για χρονική παράταση δύο ετών στην εκπλήρωση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε ηγετικά στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ότι μπορεί να υπάρξει το πολύ μια παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση των στόχων σε ό,τι αφορά στην μείωση του ελλείμματος και ότι επί της ουσίας οι όροι λιτότητας δεν επιτρέπεται να «νερωθούν». Με αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, «η καγκελάριος δείχνει ότι σιγά-σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα».

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου