Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Έως την Τετάρτη «κλειδώνουν» τα 11,6 δισ. ευρώ των μέτρων

Προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις, μισθοί ΔΕΚΟ κα άλλες λειτουργικές δαπάνες τέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τη συμμετοχή οκτώ υπουργών.
Σήμερα θα υπάρξει τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων, τη Δευτέρα νέα διυπουργική υπό τον κ. Στουρνάρα και την Τετάρτη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν θα οριστικοποιηθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των περικοπών για μετά το 2013.
Από την Κυριακή οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βρίσκονται στα χέρια της Τρόικας, η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν κωδικό-κωδικό και δαπάνη προς δαπάνη οι πιστώσεις του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του 2012.
Τέλος από τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη προέκυψε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των στρατιωτικών, Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Μένει να φανεί αν θα τα δεχθεί και η τρόικα καθώς η παρέμβαση αυτή δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες ώστε να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων ζητούν αύξηση της θητείας.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου