Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στους 42 βαθμούς «σκαρφαλώνει» σήμερα ο υδράργυρος!

Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς. Ωστόσο, το βράδυ αναμένονται καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της χώρας, οι οποίες θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στο Αιγαίο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε γενικές γραμμές στη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου, ενώ από Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Τρίτη αναμένεται να… δροσίσει, καθώς προβλέπεται να πέσουν οι θερμοκρασίες κατά 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στην Αττική, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές, όμως, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι πάντως 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά και τα βόρεια. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται συννεφιά με τοπικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Την Κυριακή αναμένεται νέα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Τη Δευτέρα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται να είναι έντονες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα δυτικά και βόρεια.
Από την Τρίτη και μετά όμως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα. Στα ανατολικά ηπειρωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων. Στα πελάγη, οι άνεμοι ίσως φτάσουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου