Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εργαστήρι ζωγραφικής θα στηθεί την Κυριακή στην παραλία

Ένα εργαστήρι ζωγραφικής θα στηθεί την Κυριακή, από τις 10 το πρωί, στον Κήπο των Ρόδων στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από σχέδια και χρώματα, τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, θα μπορέσουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να στείλουν ένα μήνυμα με ζωγραφικά επιχειρήματα για το τι θέλουν να αλλάξει στον κόσμο και την πόλη.
Την εκδήλωση με τίτλο «Το Περιβάλλον μέσα από τα μάτια μου – Μία μέρα στην κυβέρνηση» διοργανώνει το εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, παιδιά θα κάθονται σε γραφεία παίζοντας το ρόλο των υπουργών και θα «αποκωδικοποιούν» τις ζωγραφικές των συνομιλήκων τους. Στη συνέχεια, θα καθαρογράψουν τα αιτήματα και τις απαιτήσεις όσον αφορά το πως μπορεί να γίνει καλύτερη η πόλη και θα μεταφέρουν το γράμμα όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Εξάλλου, από σήμερα έως και την Κυριακή, στο πάρκο του Πεδίου του Αρεως, εκθέτες θα μπορούν να παρουσιάζουν τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο της τριήμερης γιορτής «Ευ Ζην και Υγεία: Πως η φύση συναινεί στην καθημερινότητα μας μέσα από την οικολογία», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Green Party.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου