Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Φόβοι για πολύνεκρο νέο ναυάγιο κοντά στο Νησί των Χριστουγέννων

Πλοίο που μετέφερε περίπου 150 μετανάστες βυθίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό. Πρόκειται για το δεύτερο ναυτικό δυστύχημα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όταν σκάφος με περίπου 200 λαθρομετανάστες βυθίστηκε στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 άνθρωποι (βλέπε: http://lpyrgos-international.blogspot.gr/2012/06/200.html).
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αυστραλίας, επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με δυο εμπορικά πλοία να βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου. «Το πλοίο βυθίστηκε και άνθρωποι βρίσκονται στο νερό», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Αρχής για την Θαλάσσια Ασφάλεια (AMSA) Τζο Μίχαν. Η ίδια διευκρίνισε πως υπάρχουν επιζώντες, τους οποίους βοηθούν παραπλέοντα πλοία. «Οι καιρικές συνθήκες είναι κανονικές, όχι ιδανικές», πρόσθεσε. Φωτογραφία του πλοίου πριν βυθιστεί, που έδωσε στη δημοσιότητα η AMSA δείχνει ένα σκάφος φτιαγμένο από ξύλο γεμάτο ανθρώπους.
Τα πρόσφατα επεισόδια έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία για τη μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων. Τα νερά ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πορεία για τους μετανάστες που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία. Μέσα στην χρονιά αυτή, τουλάχιστον 50 πλοία που μετέφεραν 4.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου