Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρώτα ο… Πίρλο, μετά ο… Ολάντ!


Του ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

Έγραφα, προ ολίγων ημερών σ' αυτό το μπλογκ, ότι «έρχεται η ‘’Νέα Νορμανδία’’ για τους Γερμανούς», προβλέποντας ότι πριν λήξει η Κυπριακή προεδρία της ΕΕ η μαντάμ Μέρκελ και η αντιπαθητική παρέα της θα πάθουν μεγάλα «χουνέρια». Δεν μπορώ να πω πως δεν χαίρομαι πάρα πολύ που τα γεγονότα των τελευταίων ωρών όχι απλά δικαιώνουν αυτή την πρόβλεψη, αλλά και έρχονται άμεσα.
Πολύ πριν η Λευκωσία αναλάβει καν την προεδρία της ΕΕ, πριν καν προλάβει να αποβιβαστεί στο νησί η απεχθής τρόικα, οι κυβερνήσεις της Ευρώπης δείχνουν ότι ξύπνησαν πια για τα καλά και αντιστέκονται, υπακούοντας στο «φτάνει πια!» που βροντοφώναξαν πρώτοι οι λαοί της ΕΕ.

Ο Φρανσουά Ολάντ, αφού πρώτα χάρισε ένα… κανονικότατο ηλεκτροσόκ στον κύριο Σόιμπλε, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό στη Γαλλία ακριβώς τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής, έστειλε και σημειολογικά το μήνυμα στην κ. Μέρκελ ότι «αυτά που ήξερε οφείλει να τα ξεχάσει». Η υποδοχή που της έκανε στη χτεσινή συνάντησή τους θύμιζε πολύ περισσότερο την υποδοχή του… ΓΑΠ στις Κάνες παρά τα χαζολογήματα και τις αγκαλίτσες που της επιφύλασσε ο ταλαίπωρος Σαρκοζί.

Ο Μάριο Μόντι (ναι, αυτός ο τραπεζίτης που η τρόικα επέβαλε στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, αλλά αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι Ιταλός κι όχι… λακές του Βερολίνου) «υποσχέθηκε» στην αντιπαθητική γηραιά κυρία ότι μπορεί να κάτσει στις Βρυξέλλες μέχρι τη Δευτέρα ή και πολύ περισσότερο αν δεν βάλει νερό στο κρασί της και δεν κόψει τις χαζομάρες του τύπου «ευρωομόλογα μόνο πάνω από το πτώμα μου» (σ.σ. μη μας βάζετε… ιδέες, κυρία μου, μη μας βάζετε!!!). Αλλά κι οι Ισπανοί δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνει κι η δική τους χώρα… Ελλάδα του ΓΑΠ και του Παπαδήμου, και πιέζουν για λύσεις υπέρ της Ευρώπης κι όχι υπέρ του μηδενικού επιτοκίου δανεισμού των Γερμανών. Πού και να ήταν κι ο Αλέξης, δηλαδή στη Σύνοδο!

Η Ευρώπη, λοιπόν, ξύπνησε. Κι είναι τώρα στο χέρι της να νικήσει. Δεν τους φταίει κανείς των Γερμανών. Τα ήθελαν πάλι «όλα ή τίποτε». Και έστρεψαν τους πάντες εναντίον τους. Να δείτε που σε λίγο θα αρχίσουν να την κάνουνε με… ελαφρά πηδηματάκια και Ολλανδοί, Σλοβάκοι και λοιποί... συγγενείς. Γερά, λοιπόν, Ευρώπη! γερά, λοιπόν, Ευρωπαίοι ηγέτες! Μη δειλιάσετε, πάτε τη μάχη μέχρι τέλους. Όλοι οι λαοί της ΕΕ είναι μαζί σας.

Και, για να παραφράσουμε το πασίγνωστο τραγόύδι του Λέοναρντ Κοέν «Fisrt we take Manhattam then we take Berlin», θα πούμε ότι η νίκη αρχίζει σήμερα από τον Αντρέα Πίρλο και την παρέα του στο EURO και ολοκληρώνεται αύριο στις Βρυξέλλες από το Μόντι και τον Ολάντ!!!!


Περισσότερα διεθνή θέματα: http://lpyrgos-international.blogspot.com

3 σχόλια: