Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Οι περισσότεροι τουρίστες επιθυμούν να επιστρέψουν στην πόλη

«Πιστή και ικανοποιημένη πελατεία» φαίνεται πως διαθέτει η Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ). Η έρευνα αποτυπώνει το βαθμό ικανοποίησης των πελατών κατά τη διαμονή τους στην πόλη.
Σύμφωνα με την έρευνα για το 2011, οι 9 στους 10 επισκέπτες επιθυμούν να ξαναβρεθούν στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να τη συστήσουν στο φιλικό τους κύκλο. Στα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η σταθερά υψηλή βαθμολόγηση των ξενοδοχειακών μονάδων, όπως επίσης των χώρων αναψυχής και εστίασης, καθώς και των καταστημάτων. Αντίθετα, αρνητική είναι η κριτική των τουριστών σε θέματα της οργανωμένης πολιτείας, όπως η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων και μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και για την ποιότητα των υποδομών του αεροδρομίου και του λιμανιού.
Η έρευνα διεξήχθη από την ΕΞΘ με τη συμβολή της εταιρίας «GBR Consulting», σε ένα δείγμα περίπου 800 πελατών ξενοδοχείων της πόλης όλων των κατηγοριών.
Το προφίλ του τουρίστα
Ο τουρίστας το 2011 έμεινε στη Θεσσαλονίκη κατά μέσο όρο 3,77 ημέρες, αντί των 4,49 ημερών το 2010, ενώ ξόδεψε ημερησίως 93,77 ευρώ αντί των 105,11 ευρώ το 2010. Σε αναλογία το ποσοστό των Ελλήνων τουριστών είναι 59%, αντί 41% των ξένων. Από αυτούς περίπου το 40% έχει έρθει στην πόλη περισσότερες από τέσσερις φορές. Το βασικό αξιοθέατο που προσελκύει το ενδιαφέρον είναι ο Λευκός Πύργος και ακολουθούν η παραλία, ο Άγιος Δημήτριος και τα μουσεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου