Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα οι φοιτητικές εκλογές

Ομαλά ξεκίνησε από το πρωί η εκλογική διαδικασία στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους, εκτός από κάποιες μικροκαθυστερήσεις σε σχολές στο ΑΠΘ, λόγω ελλείψεων ψηφοδελτίων.
Μέχρι στιγμής η προσέλευση είναι μικρή και αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι, ωστόσο, η συμμετοχή στις φετινές εκλογές εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη, παρά τις πολιτικές εξελίξεις. Το κλίμα ατονίας ήταν εμφανές και τις προηγούμενες μέρες, οι οποίες δεν θύμιζαν σε τίποτα τις φοιτητικές εκλογές προηγούμενων ετών, καθώς πέρα από κάποια τραπεζάκια και αφίσες των παρατάξεων δεν υπήρξαν προεκλογικές ομιλίες, συγκεντρώσεις, μικροφωνικές εγκαταστάσεις.
Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. οπότε θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά φοιτητικό σύλλογο θα ξεκινήσει το βράδυ από την αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τα αποτελέσματα στα δύο ΑΕΙ, και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κοινή αποδοχή από τις παρατάξεις. Στη Θεσσαλονίκη, φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές η νέα παράταξη «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα», που δημιουργήθηκε από μέλη της ΠΑΣΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου