Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

G20: Ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην Ρωσία παρά την υπόθεση Σνόουντεν

Την επίσκεψή στη Ρωσία το φθινόπωρο για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παρά τις νέες εντάσεις που ανέκυψαν τελευταία στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, αυτή τη φορά για την υπόθεση Σνόουντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε εκπομπή του NBC, υπογράμμισε την «απογοήτευση» της Ουάσινγκτον για τη στάση της Μόσχας. Όπως σημείωσε, η απόφαση της Μόσχας για τη χορήγηση προσωρινού ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ενδεικτική των «προκλήσεων» που ακόμη παραμένουν στις διμερείς σχέσεις, και τόνισε πως η Ρωσία «ορισμένες φορές επιστρέφει στη ψυχροπολεμική νοοτροπία».

Ο Ομπάμα δεν ανέφερε πάντως αν θα παραστεί σε ξεχωριστή κατ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ομπάμα σημείωσε επίσης, ότι η πρόσφατη τρομοκρατική απειλή που προκάλεσε το κλείσιμο των πρεσβειών και των διπλωματικών αποστολών των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλη τη Μέση Ανατολή, ήταν σημαντική. «Είναι μια υπενθύμιση ότι παρά την πρόοδο που έχουμε κάνει, η ρίζα αυτή του βίαιου εξτρεμισμού είναι ακόμα εκεί έξω», δήλωσε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου